Kategoriat
Palvelut

Neuvoton 5 minuutissa

Neuvottoman ja Salmin kylät sijaitsevat läntisessä Haminassa hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Kylien toiminnallisena keskuksena toimii Neuvottoman koulun ympäristö, josta löytyy laajassa käytössä oleva liikuntahalli sekä kylän oma kauppa. Kaupan ohessa on myös kuntosali ja muuta liiketoimintaa.

Keskukselta katsoen saavutat E18-moottoritien alle viidessä minuutissa ja olet matkalla kohti Helsinkiä tai Pohjolan Pariisia, Pietaria. Yhtä nopeasti pääset myös valtatielle 15, jota pitkin voit ajaa Kouvolaan ja sen yli. Tästä valtakunnan valtimoiden solmukohdasta löydät myös kahvilaravintolan, jossa pääset nauttimaan myös elävästä musiikista.

Takaisin kylälle. Tämän viiden minuutin kehän sisältä löytyy kylän oma uimaranta, jossa voit tietysti viettää kesäpäiväsi uiden mutta myös kilpailla rantalentopallossa. Jos omistat tai naapurisi uskaltaa sinulle lainata veneen, voit suunnata katseesi Suomenlahden ulapalle. Voit myös käyttää kyläruuhta sekä mahdollisesti tulevaa toista kyläsoutuvenettä.

Neuvottomassa on myös paljon luontoa, jossa voit vapaasti liikkua. Kylällä on oma kuntorata, jolla pääset testaamaan taitosi myös frisbee-golfissa. Lisäksi Neuvottomanlahden molemmin puolin on luonnosta löydettävissä muinaismuistoja, kuten röykkiöhautoja. 

Mikäli kulttuuri on se juttu, joka saa sinut syttymään, löytyy kylältä myös oma kesäteatteri. Jos taas olet enemmän urheiluun taipuvainen, on kylällä kaksi urheiluseuraa, jotka järjestävät monenlaista toimintaa alle kouluikäisistä aina ikäihmisiin.

Unohtamatta kylämme kivijalkaa, paikallisia yrityksiä. Neuvottoman ja Salmin alue on aikoinaan rakentunut yrittäjyyden ympärille ja se on edelleen tärkeä osa kyläämme. Käy tutustumassa vasta kasvunsa aloittaneeseen joukkoon paikallisia toimijoita sivustollamme osoitteessa https://neuvoton.com/paikalliset-yritykset/.

Yksi vastaus aiheeseen “Neuvoton 5 minuutissa”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.